Vragen? Neem gerust direct contact op 06-13075112 info@js-tijdvoorjezelf.nl

Reiki

Reiki is een oude behandelmethode uit Japan. Letterlijk betekent het woord Reiki: “Universele energie”.

Deze energie wordt doorgegeven via de handen aan de ontvanger en daardoor komt deze in balans. Als behandelaar is het dus niet mijn energie, maar ik fungeer als “doorgeefluik”.

Tijdens de behandeling lig je op de massagetafel en kun je je kleding aanhouden, met uitzondering van de schoenen. Je ontspant door zachte muziek en het geluid van stromend water. Je sluit je ogen en voelt de ontspanning. De Reiki-energie gaat door de kleding heen. Soms leg ik mijn handen op je, soms zijn mijn handen net boven je.

Reiki is geschikt voor jong en oud. Het helpt mensen met klachten, zowel geestelijke als lichamelijke. Natuurlijk kan Reiki ook gegeven worden als je behoefte hebt aan ontspanning.

Reiki kan pijnklachten verminderen en vaak ook wegnemen. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam en je geest wordt door Reiki op gang gebracht. Reiki werkt altijd rustgevend. Het zorgt ervoor dat de energie weer vrijer kan stromen. Ook kan het afvalstoffen in je lichaam los maken.

KLANTEN_AAN_HET_WOORD

Wat doet Reiki voor jou

Er zijn mensen die door traumatische ervaringen, een verkeerd leefpatroon of stress, zich niet goed voelen. Er zijn dan blokkades in het lichaam ontstaan. Je voelt je niet fijn. Deze blokkades kunnen de weerstand van het lichaam beïnvloeden. Door de Reiki-behandeling kunnen deze blokkades opgeheven worden, waardoor de energie beter door het lichaam stroomt.

Deze vorm van energie wordt via mijn handen overgebracht. Een Reiki-behandeling kan je helpen in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Het is fijne tijd voor jezelf. Het effect wat het op jou kan hebben is moeilijk te voorspellen. Het is wel een fijne ervaring. Daarnaast versterkt Reiki het immuunsysteem en activeert het het zelfgenezingsproces. Door de behandelingen krijg je meer balans in je lichaam en leven en je voelt je vitaler. Een weldaad voor lichaam en geest.

Reiki is overigens geen vervanging van de reguliere geneeskunde. Het biedt echter een waardevolle aanvulling en ondersteuning en bevordert de resultaten van reguliere geneeskunde en medicijnen. Het fijne van Reiki is dat het absoluut geen bijwerkingen heeft.

Reiki werkt ook door op geestelijk niveau. Hierdoor helpt het goed tegen hoofdpijn, migraine, spanning en is ook weldadig bij zowel verkoudheid als depressiviteit.

Het is goed om na een Reiki-behandeling veel water te drinken om de afvalstoffen uit je lichaam af te voeren.

Wat kun je ervaren tijdens de behandeling

 • Tintelingen
 • Voelen van een magnetisch veld
 • Zwaar gevoel
 • Warm gevoel
 • Heel ontspannen gevoel
 • Licht in het hoofd
 • Koud gevoel
 • Loom gevoel

Een Reiki-behandeling:

 • Leidt tot ontspanning
 • Zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd
 • Vermindert stress
 • Heft energie-blokkades op
 • Vermindert pijnen
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Harmoniseert de functies van het lichaam
 • Activeert het zelfgenezingsproces
 • Leidt tot het gevoel van wakker worden na een lange slaap

Reiki is een cadeau voor jezelf!

Gun je zelf de tijd voor Reiki en

Kom naar Js-Tijdvoorjezelf!

Klanten aan het woord

Sinds oktober 2014 kom ik bij Jolanda. Eén keer in de twee weken krijg ik een Reiki-behandeling om de migraine-aanvallen te verminderen. De migraine is zelfs 5 maanden lang weggebleven. Door een Reiki-behandeling kom ik tot rust en ga ik ontspannen weer naar huis. Ik kan het iedereen aanraden.

Zara Bergsma

Klanten aan het woord

De behandeling van Jolanda geeft een instant ontspanning. Met Reiki verdwijnen spanningen en stress en wordt je lichaam ontspannen. Daarnaast kom je heel dicht bij jezelf en kun je je emotie makkelijker loslaten. Na de behandeling voel je je alsof je de wereld weer aan kunt. Opgeladen en ontspannen.

Petra

Klanten aan het woord

Al regelmatig een heerlijke Reiki-behandeling bij Jolanda gehad. Heerlijk ontspannend. Na zo’n behandeling voel ik mij altijd lekker uitgerust en ’s avonds slaap ik heerlijk. De ruimte waar de behandeling wordt gegeven is heel fijn en Jolanda straalt ook rust uit. Echt een lekker moment voor jezelf.

Margriet Breur

Klanten aan het woord

Jolanda heeft mij een keer een Reiki-behandeling gegeven toen ik een nek-hernia had. Dat was heel apart. De plek van de nek-hernia werd gloeiend heet. Ze gaf ook meteen aan dat daar het probleemgebied was en dat klopte precies. Ik vond het wel erg apart dat de plek heel warm werd door de handen van Jolanda.

Silvana

Klanten aan het woord

Door de burn-out ben ik in aanraking gekomen met Reiki, de Reiki behandelingen hebben mij de rust en ontspanning gegeven die ik heel erg nodig had. En wordt het even te veel / te druk, dan is een Reiki behandeling echt een aanrader. Een uurtje puur voor jezelf.

Patricia

Klanten aan het woord

Ondanks mijn aanvankelijke scepsis helpen de reiki behandelingen bij Jolanda mij bij het herstellen van fysieke en mentale blokkades. Het draagt substantieel bij aan mijn herstel van burn-out. Daarnaast hebben de behandelingen er aan bijgedragen dat ik minder ademhalings- (chronische hyperventilatie) en gewrichtsproblemen bij het sporten ervaar.

Raymond

Klanten aan het woord

De eerste keer dacht ik, ik probeer het gewoon eens een Reiki-behandeling, maar wist eigenlijk niet goed wat me te wachten stond. De behandeling is op een behandeltafel, waar je met kleren aan op gaat liggen. De warmte van de handen gaat zelfs door de kleren heen. De energie stroomt er dwars doorheen. De eerste keer was ik ook heel verbaasd dit te merken. Maar het voelt heel ontspannen en warm aan. Je hebt het gevoel dat je heel zwaar wordt en haast aan de tafel vastplakt. Moeilijk uit te leggen, maar je moet het gewoon zelf ervaren. Het voelde alsof ik aan “de oplader” had gezeten. Het geeft mij meer energie. De batterij was weer opgeladen. Ik heb sinds 2008 reuma. Sinds ik wekelijks een Reiki-behandeling heb (nu 5 maanden) voel ik mij veel meer ontspannen, mijn hoofd is “leger”, de pijn is verminderd en ik kan beter slapen. De reumatoloog was zeer tevreden met de vooruitgang en heeft me geadviseerd hiermee door te gaan. Ook merk ik betere doorstroming in mijn lichaam. Ik heb 4 jaar niet gefietst en fiets nu sinds een paar weken weer en ook het lopen gaat beter. Door dit alles heb ik weer een positiever gevoel gekregen en ben ook bewuster van mezelf. Kortom ik ben erg blij met de behandeling en kan het zeker anderen aanraden. Ik vind één ding jammer…….dat ik dit niet eerder heb gedaan! ;-)

Pieta Soer

Klanten aan het woord

Een heerlijke Reiki-behandeling gehad bij Jolanda. Bij haar kun je helemaal jezelf zijn. De ruimte waarin de behandeling gegeven wordt voelt heel warm en prettig aan. Jolanda, dank je wel! Het was heerlijk! Ik kan er weer tegenaan.

Miriam uit Eibergen